Image by Etienne Girardet
UGENTplogt.png

Dit jaar helaas geen Gruute Kuis, maar tot 19 mei trekken we er al ploggend met medestudenten & collega’s op uit om de Gentse straten van een lenteschoonmaak te voorzien.

UGENT plogt

Ploggen? Nog nooit van gehoord?!
 

Ploggen is op je eigen tempo en zelfgekozen moment al wandelend (of joggend) het vuilnis in je omgeving opruimen.

 

Hoe?

In 4 eenvoudige stappen:


Stap 1

Installeer de app ‘Weplog’ op je smartphone en maak een eenvoudig account aan. Meer info vind je indien nodig terug op weplog.be/nl/wat-is-weplog/

 

Opgelet! De app moet tijdens het ploggen ‘altijd’ actief zijn en niet ‘wanneer de app in gebruik is’. Anders werkt de app enkel wanneer je scherm actief blijft open staan. De app zal je locatie niet loggen wanneer je niet plogt!

Stap 1
Stap 2

Treed minstens toe de groep ‘UGent’ onder het icoon Gemeenschappen. Dit hoef je slechts één keer te doen.

Stap 3
Trek je stap- of loopschoenen,aan, eventueel ook handschoenen, en vul je vuilzak*. Je zal zien dat de straten waar je plogt van rood (niet recent gekuist) over oranje (bezig met kuisen) naar groen (werd de voorbije weken gekuist) zal kleuren.

Stap 4

Neem je vuilniszak mee naar huis of kot, of laat hem - enkel en alleen daar - achter aan de afvaleilanden op het Sint-Pietersplein of ter hoogte van de Hospitaalbrug (Coupure).

In de app kan je heel mooi de vooruitgang als UGent-gemeenschap mee volgen. Samen 100 km straten kuisen in 2 weken, daar gaan we voor.  

Goed om weten

  • Je kan speciale zwerfvuilzakken afhalen op het inzamelpunt op het Sint-Pietersplein. -> Je kan zwerfvuilzakken afhalen aan de toiletcontainer van het Sint-Pietersplein (na 17u, ma-do) of in de Green Hub (9u tot 12u, ma-vrij, onderaan het UFO-gebouw).
     

  • Enkel de initialen van het door jou opgegeven pseudoniem zijn zichtbaar voor anderen.
     

  • Straten blijven ‘groen’ voor ongeveer één week tot een maand.
     

  • Foto’s mag je op social media taggen met #ugentplogt

 


 

Ook voor jou? En is dit dan de oplossing?

 

Deze actie staat open voor iedereen. Elke Gentenaar, student of collega is welkom om mee te doen, ook buiten de Gentse stadsgrenzen!

De UGent, Artevelde Hogeschool, WePlog en Stad Gent zetten zich samen in om zo de stad mee proper te houden. In de eerste plaats door wegwerpverpakkingen structureel terug te dringen. Met deze actie willen we vooral de afvalproblematiek zichtbaar blijven maken.

UGENTplogt.png
ARTEVELDEplogt.png
GENTplogt.png