EN

Making Tomorrow, de duurzame doe-, droom- en denktank voor en door studenten.
Kom op 18 februari naar Making Tomorrow, engageer je voor één van de onderstaande studentenprojecten en maak samen met je medestudenten het verschil.

Registreer je hier

PROJECTEN

MAKING TOMORROW:
THE SEQUAL

18 februari 2020
Green Hub, Ufo

PROGRAMMA

18:00 - openingsreceptie in de Green Hub met duurzame catering
 

18:30 - presentatie van de projecten door de begeleidende studenten


19:00-21:00 - thematafels

Registreer je hier

Groene scheurkalender

We staan te popelen om een scheurkalender voor studenten in elkaar te knutselen. Niet zomaar een Druivelaar, maar een speels exemplaar voor studenten(koten) rond duurzaamheid. Met weetjes, met mopjes, met cartoons, met al wat je wil. Voor elke dag ééntje. Als jij een creatieveling bent, dan kan je zo een aanbod simpelweg niet afslaan. Carte blanche voor het kalender-team en full support van de Green Team.


 

Duurzame campus

Genoeg van dat enkelzijdig printen, drankautomaten, oververwarmde ruimtes, gebrek aan waterfonteinen of groene plekjes?  Ga op pad, zie wat er leeft en probeer je faculteit te helpen om dat extra stapje te zetten. Inspiratie vind je op www.ugent.be/duurzaamheidspact.

Binnen het kader van dit project timmeren we ook aan weggeefkasten die we op de verschillende campussen een plekje willen geven. Zo kunnen allerlei objecten een tweede leven krijgen. Ben je een handige harry/harriette? Steek de handen uit de mouwen en help ons bouwen!


 

Duurzame speurneus

Er gebeurt komt veel duurzaam onderzoek van onder de hersenpannen van studenten. Tijd om dat onderzoek op een voetstuk te zetten. We maken een team dat deze duurzame inspanningen in kaart brengt, of het nu gaat om een project, een bachelorproef of een masterthesis. We gaan de resultaten in een krantje gieten, een award uitreiken en wie weet wat nog allemaal (misschien weet jij het wel?).


 

Sustaiquiz

 

Op 31 maart staat de eerste duurzame quiz geprogrammeerd. Op deze sustaiquiz verwachten we meer dan 100 deelnemers, die samen strijden voor de eer en de meest duurzame trofee ter wereld. Brainstorm jij graag mee over de opzet van de quiz, wil je mee vragen opstellen, jurylid spelen of wil je graag meewerken aan de inrichting, bar en logistiek? Dan zeggen wij: welkom in ons team!


 

Klimaatactivisme

 

Het elan van de scholierenbeweging #YouthForClimate met hun wekelijkse klimaatbetogingen heeft iets losgemaakt in de samenleving. Een klimaatgeneratie is opgestaan die zich laat inspireren door de woorden van Greta Thunberg. Students for Climate sluit hierbij aan en voert ook dit jaar verder actie voor het klimaat. Daarnaast heb je nog Extinction Rebellion, een internationale beweging die geweldloos verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid gebruikt als protest tegen klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande ecologische en sociale crisis. Ze eisen een systeemverandering om zo een duurzamere wereld te bekomen. Wil je meer weten over deze bewegingen, hun werking en strategieën, en hoe je zelf je steentje kan bijdragen, wees er dan zeker bij!


 

Repair Cafe & Vlömarkt closet sale

 

De Ecomarkt is al jaren een fenomeen in het najaar. Nu wordt het tijd voor een circulair zusje in het voorjaar. We bouwen een heus repair café uit, organiseren workshops rond fietsherstel, koken zonder afval, zeefdrukkunstjes en wat je zelf nog maar kan bedenken. We hangen er een foodtruck of 2 aan en een mini-festivalletje in de voorjaarszon en we zijn vertrokken.

Om je kledingkast op een duurzamere manier aan te vullen, kan je ook tweedehands kopen! Om dit te stimuleren organiseren een groep enthousiaste studenten de VLÖMÄRKT; een tweedehandsmarkt vol kleren, schoenen en accessoires voor en door studenten. We zitten ondertussen aan editie 8! Heb jij zin om mee te organiseren en/of er een nieuw elan aan te geven. Put your shoes on baby!


 

Sustainights

 

Elke dinsdag is Sustainight! De ene keer wat serieuzer dan de andere, maar altijd in een relaxte setting met duurzaamheid als groene draad. Een traditie die we willen blijven doorzetten. Daarom zoeken we een kernteam dat zich mee wil ontfermen over deze dinsdagavonden. Gastheer/vrouw zijn, zorgen voor een hapje en een drankje, de zaal klaarzetten, de Green Hub in een gezellig kleedje steken, zorgen voor een goed verloop en het iedereen naar zijn/haar zin maken.


 

The Internationals

Een uitwisseling van best practices: studenten uit het buitenland wisselen informatie uit over hoe duurzaamheid in hun thuisuniversiteit wordt aangepakt en mogen hun licht laten schijnen op hoe de UGent het doet.


 

Van grijs naar groen & temporary urbanism

 

Weg met die grijze, verwaarloosde hoekjes op de campussen! Er kan zoveel meer van worden gemaakt: student-lounge, sportveld, groene hotspot, vlindertuin,... Spot voor ons de plekken die een make-over kunnen gebruiken. En knutsel mee aan banken, plantenbakken, zetels, ... Dit academiejaar kijken we naar de buitenruimte aan de Therminal, een parking van campus Sterre,  een zone tussen home Heymans en Vermeylen en campus Dunant. Hoe groot dit alles wordt hangt van jullie af (en van sommige praktische bezwaren)...


 

D’URGENT 2.0

 

D’URGENT is een duurzame studentenvereniging die werkt rond duurzame vragen vanuit verschillende invalshoeken. Ze werken rond zero waste, fair fashion, consuminderen, vergroening, divestment, en zo voort. Dit neemt tal van vormen aan, van lezingen tot filmavonden, van acties tot workshops. Sommige projecten zijn op snelheid, andere kunnen wat nieuwe wind in de rug gebruiken. Leer ze kennen op Making Tomorrow!


 

Ideëenfabriek

Het hoeft niet beperkt de blijven tot de projecten die op deze pagina staan opgesomd. Heb je een idee, een onderwerp, een duurzame brainteaser...


 

Student met groente & fruit verwend

 

Al enkele jaren staan de vrijwilligers van Mizuna in voor duurzame groente- en fruitpakketten voor studenten. Maar de tijden en noden veranderen. Graag denken we met jou na over de vitaminenoden der studenten in de jaren '20! Heb jij ideeën rond hoe we studenten kunnen verleiden/verwennen met verse groentjes en fruitjes en/of werk je graag dit project verder uit? Inschrijven en aanschuiven maar. En... gaan met die fairtrade banaan!

Registreer je hier

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

From A-Z

© 2020 Green Community Gent

GC-icon.png